Atlantai gyilkosság – tízezer dolláros jutalom a nyomravezetőnek

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A város rendőrsége tízezer dolláros jutalmat helyezett kilátásba annak, aki segít a hatóságnak elfogni a nyolcéves Secoriea Turner gyilkosát.

A lövöldözés áldozatává vált Secoriea Turner és a feltételezett elkövető a rendőrség által közzétett felvételen

Könnyekkel küszködve ítélte el a hétvégén, Atlantában történteket az amerikai város polgármestere, Keisha Lance Bottoms. A demokrata politikus azt követően ítélte el a rendőri erőszak ellen létrejött, ám szélsőségessé vált BLM mozgalmat, hogy szombat este egy nyolcéves kislányt gyilkoltak meg fegyveres tüntetők.

„Azt mondjátok, a feketék életei számítanak. Most megöltetek egyet a sajátjaitok közül” – fogalmazott az Egyesült Államokban zajló tüntetések nyolcéves áldozatának édesapja. A kislányt július 4-én lőtték le Atlantában, miután az amerikai nemzeti ünnepen, a függetlenség napján tartott tüntetésen fegyveres fekete aktivisták elbarikádoztak egy gyorséttermet a város központjában.

Az étterem azért vált jelentőssé a tüntetők számára, mert Rayshard Brooks-ot, egy rendőri intézkedéssel szembeszegülő fekete férfit itt lőttek le június 12-én a rendőrök.

A tüntetők később fel is gyújtották az étteremet.

A hatóságok jelentése szerint a lövöldözés akkor tört ki, mikor szombat este a kislány autót vezető édesanyja megpróbált áthaladni az elbarikádozott és fegyveres tüntetők által felügyelt útszakaszon.

Secoriea Turner édesapja, Secoriya Williamson újságíróknak elmondta: lánya akkor kapta a halálos lövést, mikor a tüntetők közül több fegyveres tüzet nyitott az autójukra.

„Megöltetek egy nyolcéves gyereket. Semmi rosszat nem tett veletek, csak haza akart menni az unokatestvéréhez” – nyilatkozta a sajtónak Secoriya Williamson.

 

Július 4-én az egész országban kritikussá vált a helyzet, több nagyvárosban emberéleteket követeltek a fékezhetetlenné vált lövöldözések. Chicagóban hatvanhárman sérültek meg és tizenheten vesztették életüket, New Yorkban negyvennégyen sebesültek meg, hat ember halt meg. Atlantában a zavargások során további két embert öltek meg, itt is számos súlyos sérülés volt.

A Sky news tudósítása szerint a lövöldözések áldozatai között volt több gyerek is.

A hétvégén történtekkel kapcsolatban hétfőn tartott sajtótájékoztatót Atlanta polgármestere, Keisha Lance Bottoms. A demokrata politikus felszólította a tüntetőket, hagyják abba az utcai erőszakot. „Ami sok, az sok” – fogalmazott könnyek között Bottoms, hozzátéve: a nyolcéves Secoriea Turner meggyilkolását nem lehet a rendőrségre fogni, ez a tüntetők felelőssége. „Többet ártunk egymásnak, mint bármelyik rendőr ebben az országban” – tette hozzá Bottoms. (MTI/Szombat)

támogatás
Pop up banner1

Címkék:Atlanta, Black Lives Matter, gyilkosság, Secoriea Turner

[popup][/popup]