Zsidó vezetők felhívása: Kamala Harris cáfolja világosan, hogy Izrael népirtást követ el Gázában

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Ezek a követelések azután hangzottak el, hogy a Wisconsin-Milwaukee-i Egyetemen tartott választási gyűlésen Kamala Harris azt válaszolta egy Izraelt népirtással vádoló provokátornak, hogy “amiről beszél, az valós”.

Kamala Harris

Zsidó vezetők a közösségi médiában és a médiának küldött kommentekben követelték, hogy Kamala Harris alelnök határozottan utasítsa vissza azokat az állításokat, amelyek szerint Izrael népirtást követ el Gázában.

Ted Deutch, az Amerikai Zsidó Bizottság (AJC) vezetője és volt demokrata kongresszusi képviselő az X/Twitteren közzétett bejegyzésében “felháborító és veszélyes hazugságnak” nevezte a népirtás vádját. “Bár nagyra értékelem, hogy Harris kampánytisztviselője kijelentette, hogy ‘ez nem az ő álláspontja’, arra kérem Harris alelnököt, hogy határozottan és személyesen utasítsa vissza a népirtás vádját”.

Abraham Foxman (Fotó: ADL)

Abraham Foxman, a Rágalmazásellenes Liga (ADL) korábbi országos igazgatója a Jewish Insidernek kedden azt mondta, hogy egyetért Deutch álláspontjával. Annak ellenére, hogy Harrist támogatja, Foxman azt mondta: “100 százalékban egyetértek Ted Deutch véleményével ebben a kérdésben. Az izraeli „népirtás” vérvád, amellyel közvetlenül szembe kell menni”.

“Az alelnök egyértelműen támogatja Izraelt, és különösen október 7. óta így tesz, beleértve a 18 milliárd dolláros katonai segélyt is” – mondta Foxman. “Tudom és hiszem, hogy nem ért egyet az izraeli népirtás vádjával, és biztos vagyok benne, hogy közvetlenül fog foglalkozni a kérdéssel. Támogattam és továbbra is támogatom az alelnököt az elnökválasztáson.”

Michael Oren, Izrael volt washingtoni nagykövete szintén csalódottságának adott hangot Harris megjegyzése miatt. Oren a közösségi médiában azt írta, hogy a megjegyzés “nagyon veszélyes precedenst teremt. Zavarban voltam, amikor megnéztem azt a videót, amelyben Kamala Harris alelnök látszólag megerősíti azt a vádat, hogy Izrael népirtást követ el Gázában. “Ez az első alkalom, hogy a Fehér Ház egy olyan rágalmazáshoz kapcsolódik, amely Izrael legitimitását és biztonságát fenyegeti. Felszólítom az amerikai kormányt, hogy azonnal és teljes mértékben cáfolja ezt a kijelentést.”

Jpost.com

[popup][/popup]