Likvidálták a hamasz-parancsnokot, aki vidáman kólázott egy meggyilkolt családfő hűtőszekrényéből

Írta: Avi/ujkelet.live - Rovat: Politika

Likvidálták a Hamász terrorszervezet elit Nukba kommandósainak egyik parancsnokát, aki október 7-én a Netiv Haaszara elleni inváziót vezette – erősítette meg az Izraeli Védelmi Erők és a Sabak belbiztonsági szolgálat reggel.

Ahmed Fawzi Nasszer Muhammad Wadijja azon nyolc Hamász terrorista között volt, akiket egy légicsapásban megöltek, mely a terrorcsoport által használt épületet célozta Gázavárosban az al-Ahli Kórház közelében.

A katonaság szerint Wadijja a terrorcsoport Daradzs-Tuffah zászlóaljában lévő Nukba század parancsnoka volt. Október 7-én siklóernyőn érkezve lerohanta a dél-izraeli Netiv Haaszara közösséget és felügyelte a mészárlást.

Wadijja volt a terrorista, aki kólát ivott a Taasza család házában, Gil Taasza gyermekei szeme láttára, miután az apjukat meggyilkolták.

A hadsereg szerint a gázai támadásban megölt másik hét terrorista szintén a Daradzs-Tuffah zászlóalj tagja volt. Az egyik szerepet játszott a bombákkal való ellátásban, melyet a terrorcsoport a gázai biztonsági korlát áttörésére használt október 7-én.

A támadást a kórházon kívül hajtották végre. A katonaság mindig különféle lépések tesz, hogy csökkentse a civilek bántódásának kockázatát.

Gilt, aki tűzoltó volt az askeloni állomáson, a Hamász terroristái meggyilkolták, amikor ráugrott a gránátra, hogy megmentse két gyermekét az óvóhelyen. Fia, a 17 éves Or aznap reggel horgászni indult a Zikim strandra, és a váratlan támadás során őt is meggyilkolták. Volt felesége, Szabine túlélte, csakúgy, mint három másik gyermeke – Zohar, aki anyjával volt aznap reggel, valamint Koren (13) és Sáj (9), akik vele voltak.

„Óriási robbanások voltak, és apa, én és Sáj hallottuk a terroristákat mögöttünk az úton, és apa azt mondta, hogy maradjunk csendben és ne beszéljünk” – idézte fel a történteket anno Koren a Kan közszolgálati műsorszolgáltatónak. Gil fogta fegyverét, és addig lőtt a terroristákra, amíg el nem fogytak a golyók.

Aztán a terroristák egy gránátot dobtak be az óvóhelyre, ahol elrejtőztek: „Nem létezik, hogy nem félt, de úgy döntött, hogy megment minket, és ráugrott a gránátra… robbanás volt, füstöt láttam, hirtelen vérben úsztunk.”

Teljes cikk

[popup][/popup]