Kiszabadult túsz: “Gázában minden nap pokol volt”

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A két nagy jeruzsálemi és tel-avivi tüntetésen kívül több száz tüntető gyűlt össze az ország különböző pontjain, akik szintén a túszok hazahozatalát célzó megállapodást követelték.

Andrej Kozlov beszél a tüntetésen

Miközben Tel-Avivban és országszerte ezrek gyűltek össze a túszok hazahozatalát célzó azonnali megállapodás mellett, Andrej Kozlov, akit körülbelül egy hónapja mentettek ki a Hamász fogságából az Arnon hadművelet során, szombat este először szólalt fel nyilvánosan a Túszok terén. “Szeretném megosztani, hogy minden nap a Gázai övezetben az élő pokol volt; minden nap úgy éreztem, hogy az utolsó lehet a földön” – mondta Kozlov, akit 246 napig tartották fogva Gázában. “

A Kikar HaHatufim (Túszok tere) tüntetései, mint amilyen ez a mostani, erőt adtak nekem a túléléshez. Ahol az ‘Am Izrael’ (Izrael népe) találkozik a világ minden tájáról érkező jó emberekkel, követelve, hogy azonnal hozzák haza az összes túszt!” – jelentette ki. Elmondta, hogy azért szólal fel a gyűlésen, mert “nincs fontosabb, mint egyezséget kötni, hogy mindenkit hazahozzanak”.

Amon Zmora

Beszédében köszönetet mondott Arnon Zmorának, valamint az IDF katonáinak és a különleges erőknek, akik megmentették őt. “Arnon, legyen áldás az emléke, mindent feláldozott, hogy megmentsen minket, és visszahozzon minket a családjainkhoz”.

Arnon Zmora volt az akció parancsnoka, aki elesett a túszok kiszabadítása közben.

Jpost.com

[popup][/popup]