Kibertámadás a Hezbollah ellen: már 2750 sebesültről tudnak

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A személyhívók lítium akkumulátorát sikerült felrobbantani.

Kaotikus jelenetek a bejrúti amerikai egyetemi kórház előtt

Az eddig példátlan robbanáshullám nemcsak Libanonban, hanem Szíriában is számos Hezbollah tagot megsebesített vagy megölt.

A koordinált kibertámadás néhány órával azután történt, hogy Izrael a Hezbollah támadásainak leállítását jelölte meg egyik fő háborús céljaként, és bejelentette, hogy meghiúsította az iráni proxy csoport merényletkísérletét egy korábbi magas rangú izraeli tiszt ellen.

Firasz Abiad libanoni egészségügyi miniszter egy esti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a robbanásokban kilenc ember meghalt, és további 2750-en megsérültek, köztük mintegy 200 ember kritikus állapotban van.

A Hezbollah tagjait és másokat véres végtagokkal és véres arccal kórházba szállító mentőautók a robbanások után órákon át álltak sorba a kórházak előtt, túlterhelve az egészségügyi szolgálatokat.

A Hezbollah Izraelt tette felelőssé a személyhívó robbantások sorozatáért, megtorlást ígérve. “Teljes mértékben az izraeli ellenséget tartjuk felelősnek ezért a bűnös agresszióért” – áll a csoport közleményében – írja a Times Of Israel.

[popup][/popup]