Károly király holokauszt-túlélőkkel ünnepelte a Hanukát Londonban

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A brit uralkodó ellátogatott egy észak-londoni zsidó közösségi házba, táncra perdül a holokauszt áldozatának, Anne Franknak mostohatestvérével, Eva Schlos-szal.

Károly brit uralkodó egy észak-londoni zsidó közösségi központba látogatott, hogy Hanukát ünnepeljen a helyi közösséggel, köztük néhány holokauszt-túlélővel, köztük Eva Schloss-szal, Anne Frank mostohatestvérével.

“Aranyos volt, tényleg részt vett az ünnepségen, laza volt, jól érezte magát, még meg is próbáltam táncra perdülni vele” – mondta a 93 éves Schloss a Guardian című napilapnak.

“Sajnos még mindig van antiszemitizmus, az emberek azt mondják, hogy a zsidók menjenek Izraelbe, ez Anglia –  de remélem, hogy lassan túllépünk ezeken az előítéleteken” – mondta Schloss.

A király bejárta a Finchley Roadon lévő közösségi központot, iskolásokkal is beszélt, akik élelmiszer- és ajándékcsomagokat készítettek a rászorulóknak.

Raymond Simonson, a közösségi központ vezetője elmondta, hogy Károly király élelmiszerrel érkezett, hogy azt a gyerekek a csomagokhoz tegyék.

“A brit zsidó közösségben a legtöbb ember menekült családból származik, és az a tény, hogy befogadták és találkoztak az uralkodóval, megerősíti a közösség helyét a brit társadalomban” – mondta Simonson.

A királynak a központ alapítója, Dame Vivien Duffield egy nyolcágú hanukkiát adott át.

ynetnews

[popup][/popup]