Kamala Harris: “Sinwar, a Hamász vezetője halott, az USA, Izrael és az egész világ jobban jár ennek köszönhetően”

Írta: Szombat - Rovat: Politika

“Izrael megerősítette, hogy Yahya Sinwar, a Hamász vezetője halott, és igazságot szolgáltattak, és az Egyesült Államok, Izrael és az egész világ jobban jár ennek köszönhetően.” Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke, demokrata elnökjelölt beszéde tegnap este hangzott el.

Kamala Harris

“Sinwar felelős volt több ezer ártatlan ember megöléséért, beleértve az október 7-i áldozatokat és a Gázában meggyilkolt túszokat. Amerikai vér tapadt a kezéhez. Ma csak remélni tudom, hogy a Hamász áldozatainak családjai megkönnyebbülést és megkönnyebbülést éreznek.

Sinwar volt az ötletgazdája október 7-ének, a zsidó nép számára a holokauszt óta leghalálosabb napnak – egy olyan terrortámadásnak, amely 1200 ártatlan embert ölt meg, és amely szörnyű szexuális erőszakot hozott, és több mint 250 ejtettek túszul Gázában, köztük 7 amerikai elhunyt és élők, akik még mindig fogságban vannak; egy terrortámadásnak, amely pusztító háborút váltott ki Gázában – egy olyan háborút, amely sok ártatlan palesztin lelkiismeretlen szenvedéséhez és az egész Közel-Keleten nagyobb instabilitáshoz vezetett.

Az elmúlt évben az amerikai különleges műveleti és hírszerzési személyzet szorosan együttműködött izraeli kollégáikkal Sinwar és más Hamász-vezetők felkutatása érdekében, és én elismerésemet fejezem ki munkájukért.

És azt mondom minden terroristának, aki amerikaiakat gyilkol, az amerikai népet fenyegeti, vagy csapatainkat vagy érdekeinket fenyegeti, tudnia kell ezt: Mindig bíróság elé fogjuk állítani.

Izraelnek joga van megvédeni magát, és a Hamász Izraelre jelentett fenyegetését meg kell szüntetni.

Ma már egyértelmű előrelépés tapasztalható e cél felé. A Hamászt megtizedelték, és a vezetését felszámolták.

Ez a pillanat lehetőséget ad arra, hogy végre véget vessünk a gázai háborúnak, és ennek úgy kell véget érnie, hogy Izrael biztonságban legyen, a túszokat szabadon engedjék, a gázai szenvedés véget érjen, és a palesztin nép megvalósíthassa a méltósághoz, biztonsághoz, szabadsághoz és önrendelkezéshez való jogát. És itt az ideje, hogy a másnap a Hamász hatalma nélkül kezdődjön el.

Nem adjuk fel ezeket a célokat, és mindig azon fogok dolgozni, hogy a jövő a béke, a méltóság és a biztonság jövője legyen mindenki számára.” (Whitehouse.org)

[popup][/popup]