Joáv Galant: Macron szégyent hoz a francia nemzetre, amikor ellenséges politikát folytat a zsidó néppel szemben

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Macron francia elnök cselekedetei szégyent hoznak a francia nemzetre és a szabad világ értékeire, amelyeket állítólag ő képvisel. Az a döntés, hogy Franciaországban másodszor is diszkriminálja az izraeli hadiipart – Izrael ellenségeit segíti a háborúban – írta X (twitter) oldalán Joáv Gallant.

Izrael védelmi minisztere szerdán “szégyennek” nevezte Emmanuel Macron francia elnök döntését, amellyel megtiltotta izraeli cégeknek, hogy kiállítsanak egy haditengerészeti fegyverkiállításon, és azzal vádolta Párizst, hogy ellenséges politikát folytat a zsidó néppel szemben.

“A zsidó állam elleni fegyverembargóról szóló döntéssel Franciaország ellenséges politikát fogadott el és folytat következetesen a zsidó néppel szemben. Mi továbbra is meg fogjuk védeni nemzetünket az ellenséggel szemben hét különböző fronton, és harcolni fogunk a jövőnkért – Franciaországgal vagy nélküle.”

Marcon elnök Izrael elleni lépéseit a francia zsidó közösség vezetői is bírálták.

“Az a felhívás, hogy ne szállítsanak fegyvert Izraelnek, nem a békét segíti elő, hanem egyenesen a Hamász és a Hezbollah kezére játszik” – írta közleményében a francia zsidók ernyőszervezete (CRIF). Emmanuel Macron francia felhívása, hogy állítsák le az Izraelbe irányuló, Gázában felhasználható fegyverek exportját, mély aggodalmat váltott ki a francia zsidó közösségben. Az október 7-i támadások évfordulója előtt tett nyilatkozatot Izrael biztonságára és a francia zsidók biztonságérzetére mért csapásnak tekintik – áll a közleményben.

A francia zsidók ernyőszervezete (CRIF) éles kritikát fogalmazott meg Macron nyilatkozatával kapcsolatban. A szervezet által kiadott közlemény szerint “A CRIF mélységesen sajnálja a köztársasági elnök nyilatkozatát, amelyben fegyverembargóra szólít fel Izrael ellen a Hamász elleni háborúban. Az Izraeli fegyverszállítások bojkottjára vonatkozó felhívás nem a békét segíti elő, hanem közvetlenül a Hamász és a Hezbollah kezére játszik”.

Jpost.com

[popup][/popup]