„Hozzuk ide a háborút!” – Hamasz-párti diákok tombolnak az amerikai elit egyetemeken

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Hamász-párti diákok az amerikai elit egyetemi kampuszokon erőszakos vagyon elleni bűncselekmények sorozatát követték el, amelyek célja a terrorizmus ünneplése és az egyetemi vezetés megfélemlítése volt. Utóbbiakat így akarták rávenni, hogy elfogadják az Izrael bojkottját hirdető (BDS) mozgalom követeléseit.

“Hozzátok haza a háborút” – ez volt a címe annak a videónak, amelyet egy harvardi diákcsoport készítettek, és azt mutatta be, hogy a diákok betörik az egyetemi csarnok ablakait, és a vérontást szimbolizáló vörös festéket öntenek az épület előtt álló John Harvard szoborra.

A tettért felelős, magukat “Névtelennek” nevező diákcsoport később egy nyilatkozatban így fogalmazott: “Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy hazahozzuk a háborút, és válaszolunk a felhívásra, hogy új frontot nyissunk itt, a fenevad gyomrában”. Ugyanezen a napon a Harvard Palesztinai Szolidaritási Bizottsága (PSC) szintén azt hirdette, hogy “most van itt az ideje az eszkalációnak”, és hozzátette: “A Harvard ragaszkodása a mészárlás finanszírozásához csak megerősíti erkölcsi parancsainkat és követeléseink melletti elkötelezettségünket”.

A Princeton Egyetemen történt megdöbbentő vandalizmusért szintén egy névtelen diákcsoport vállalta a felelősséget. Az egyetemi partizánok a Princeton University Investment Company (PRINCO) épületét vették célba: a bejárati ajtót vörös festékkel fújták le, valamint az épület külső falát a “$4genocide” (kb.: népirtás dollárért) felirattal firkálták össze.

Sem a Harvard, sem a Princeton vezetése nem kommentálta ezt a viselkedést. Csak a Harvard Egyetem Rendőrségének szóvivője adott ki egy közleményt, amelyet a The Harvard Crimson egyetemi lap osztott meg, és amely szerint az ottani incidens ügyében “vizsgálat folyik”.

Nem csak a két elit egyetemen tüntettek Hamász-párti diákok, pártját fogva az iszlamista szélsőségesek által elkövetett mészárlásoknak.

A Columbia Egyetemen a zsidó diákokat egy Hamász-párti agresszív banda vette körül, amely a Within Our Lifetime (WOL) nevű szervezet felhívásának engedelmeskedve október 7-én az egyetemi órákról való kivonulásra szólított fel.

“Ma a Columbia diákjai azért gyűltek össze, hogy tisztelegjenek a cionista entitás által lemészárolt mártírjaink előtt, valamint hogy megemlékezzenek a történelmi Al-Aksza árvíz akcióról” – áll a ,” Columbia’s Students for Justice in Palestine (SJP) szervezetének X-en közzétett közleményében. „Továbbra is gyászolni fogjuk a halottakat, és ádázul harcolni fogunk az élőkért. Ellenállás a győzelemig és a visszatérésig”.

A The Algemeiner kedden a Barnard College egyik hallgatójával, az elsőéves Shoshana Aufziennel beszélgetett, aki szemtanúja volt a hétfői Hamász-párti tüntetésnek, valamint az antiszemita incidenseknek, amióta – hat hete – elkezdte egyetemi tanulmányait. Elmondta, hogy a tüntetés során a Hamász-párti diákok kigúnyolták és kinevetették a zsidó diákok által készített kiállítást, amellyel a Hamász által a Gázai övezetben még mindig túszként fogva tartott izraeliek helyzetére akarták felhívni a figyelmet.

“Az osztálytársaim elvesztették emberségüket” – mondta. “Erről van szó, nem másról. Régebben a tudatlanság számlájára írtam a viselkedésüket, ami megbocsáthatatlan, mert a Columbia diákjai elvileg az elit elitje. De láttam, hogy milyen módon indoktrinálják őket olyan szervezetek, amelyeknek nagyon-nagyon egyértelmű céljaik vannak”.

” A zsidók és Izrael iránti gyűlöletük kézzelfogható – tette hozzá, megjegyezve, hogy a tüntetés után az SJP- ből kivált csoport, a Columbia University Apartheid Divest (CUAD) közleményt adott ki, amelyben megvédte Khymani Jamest, azt a diákot, akit tavaly felfüggesztettek, mert filmre vette magát, amint azt hirdeti, hogy a cionistákat meg kellene ölni, és hogy szerencsések, hogy nem ő öli meg őket.

“Ez sokatmondó” – mondta Aufzien. Az Ivy League-ben meghúzódó Hamász-párti csoportok már nyár óta terjesztik az idei tanévre vonatkozó terveiket.

Szeptemberben a CUAD az idei évnyitó ünnepségen olyan irodalmat osztott szét, amely arra szólította fel a hallgatókat, hogy csatlakozzanak az Izrael elpusztítását célzó mozgalomhoz. A röpirat több része kifejezetten iszlamista volt, “Allah, a legkegyesebb” nevére hivatkozva, és a Hamaszt “Iszlám Ellenállási Mozgalomként” aposztrofálva. Azt hirdette: “Dicsőség Gázának, amely reményt adott az elnyomottaknak, amely megalázta a “legyőzhetetlen” cionista hadsereget”, továbbá azt, hogy célja a muszlimok hadseregének kiépítése világszerte.

A Harvardon, miután a szélsőséges mozgalmárokat a vezetőség amnesztiában részesítette és visszaállította jogaikat, a Harvard Out of Occupied Palestine (HOOP) nevű csoport kijelentette, hogy az egyetem “beadta a derekát”, és megfogadta, hogy ismét megzavarják az egyetemi oktatást, mozgalmukat “diák-intifádának” nevezve.

A Cornell Egyetemen a közelmúltban anticionisták megrongáltak egy adminisztratív épületet, és a főépületre az “Izrael bombáz, a Cornell fizet” és “Vér tapad a kezetekhez” graffitit írtak. A bejárati ajtók üvegeit betörték.

“Az egyetlen módja annak, hogy hatékonyan hallassuk a hangunkat, az, hogy az egyetlen dolgot vesszük célba, ami az egyetemi vezetést igazán érdekli: a tulajdont” – mondták a diákok a Cornell Daily Sunnak. “Az új tanév kezdetével a Cornell adminisztrációja kétségbeesetten próbálja fenntartani a normalitás látszatát, és az elmúlt félév óta fáradhatatlanul azon dolgoznak, hogy fenntartsák a Cornell fasiszta, klasszicista, birodalmi gépezetként való működését”.

Algemeiner

Címkék:BDS, Columbia, Hamasz, Harvard

[popup][/popup]