Hét ember meghalt lövöldözéses és késeléses terrortámadásban Jaffában

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Hét ember meghalt és legalább nyolc másik megsebesült egy lövöldözéses és késeléses terrortámadásban Jaffában kedd este – közölte az izraeli rendőrség. A palesztin terroristák az utóbbi évek egyik legbrutálisabb támadását követték el.

Két terrorista halálos támadást hajtott végre Jaffában 2024. október 1-én

Két terrorista, akik közül az egyik puskával, a másik késsel volt felfegyverkezve, civileket támadott meg a tel-avivi kisvasúton, mielőtt leszálltak, majd gyalog folytatták útjukat, és a város Jeruzsálem utcájában lövöldöztek és késeltek emberekre.

Egy városi biztonsági tiszt és fegyveres civilek lelőtték és „semlegesítették” a két terroristát – tette hozzá a rendőrség.

A két terroristát Mehmed Khalaf Saher Rajab és Haszan Mohammed Haszan Tamimi palesztin lakosként azonosították, mindketten a ciszjordániai Hebronban élnek.

Az áldozatokat a holoni Wolfson Orvosi Központba és a tel-avivi Ichilov Orvosi Központba szállították. Az áldozatok személyazonosságát nem hozták azonnal nyilvánosságra.

A terrortámadás – az utóbbi évek egyik leghalálosabb támadása – a fokozott izraeli feszültségek közepette történt, mivel az izraeli Védelmi Erők szárazföldi behatolást jelentettek be Libanonba, hogy a Hezbollah terrorcsoportot távolabb szorítsák a határtól, és néhány perccel azelőtt, hogy Irán nagyszabású rakétatámadást indított Izrael ellen.

Emanuel (Mannie) Fabian on X (formerly Twitter): “Footage shows the deadly terror shooting attack in Jaffa this evening.Two Palestinian terrorists, one armed with an assault rifle and the other with a knife, murdered six people and wounded nine others on Tel Aviv’s light rail and a nearby street. pic.twitter.com/JaZbwgDGdi / X”

Footage shows the deadly terror shooting attack in Jaffa this evening.Two Palestinian terrorists, one armed with an assault rifle and the other with a knife, murdered six people and wounded nine others on Tel Aviv’s light rail and a nearby street. pic.twitter.com/JaZbwgDGdi

Daniel Levy izraeli rendőrfőnök ellátogatott a helyszínre, és a sajtónak elmondta, hogy a rendőrség „súlyos incidenssel foglalkozik”.

Hozzátette, hogy a rendőrségnek nem volt előzetes információja a támadásról.

„Minden irányból szüntelen lövéseket hallottunk. Félelmünkben kimentünk, és láttunk néhány alakot futni az utcán, úgy tűnik, a terroristák voltak. Nehéz volt nézni” – mondta Motti, egy közeli kioszk tulajdonosa a Ynetnek.

A támadást követően Bezalel Smotrich szélsőjobboldali pénzügyminiszter az X-en azt írta, hogy követelni fogja, hogy a terroristák családjait „száműzzék Gázába”, házaikat pedig semmisítsék meg. (Times of Israel)

[popup][/popup]