Helyreigazítás

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség jogi képviselője útján az alábbi helyreigazító közlemény közlésére kérte lapunkat.

„A szombat.org internetes hírportál 2024. augusztus 14-én ,,VAN MÁÁÁSIK” – AVAGY A KÖVES SLOMÓ-FÉLE PIRAMISJÁTÉK” című cikkben valótlan állítottuk, hogy EMIH-Magyar Zsidó Szövetségnek az egyik iskolaépületét adótartozás miatt el kell adnia.

A valóság ezzel szemben az, 1036 Budapest, Pacsirtamező utca 21. szám alatti ingatlan, melyben Maimonidész Zsidó Gimnázium működik, a NAFTALI CAPITAL Kft. tulajdonában áll. Az EMIH­ Magyar Zsidó Szövetség sem közvetlenül, sem közvetve nem tulajdonosa, alapítója, tagja a NAFTALI CAPITAL Kft.-nek. A NAFTALI CAPITAL Kft. önálló jogi személy. A NAFTALI CAPITAL Kft. esetleges adótartozásai az EMIH-Magyar Zsidó Szövetséggel semmilyen kapcsolatban nem hozhatóak. Cikkünk megjelenése időpontjában NAFTALI CAPITAL Kft. az adótartozásait megfizette, az árverés kitűzése törlésre került. Az EMIH-Magyar Zsidó Szövetségnek semmifajta adótartozás miatt nem kell eladnia egyik ingatlanát sem.

Szintén valótlanul közöltük, hogy az EMIH-Magyar Zsidó Szövetségé volt korábban a Klubrádió és a 168 óra elnevezésű hetilap, illetőleg az EMIH-Magyar Zsidó Szövetség más lapokat is alapított.

A valóság ugyanis az, hogy az EMIH-Magyar Zsidó Szövetség soha tulajdonolta sem közvetve, sem közvetlenül a 168 óra hetilapot, sem a Klubrádiót. Az EMIH-Magyar Zsidó Szövetség soha nem rendelkezett sem közvetlen, sem közvetett tulajdonnal Médiatartalom-szolgáltatóban.

Valótlanul állítottuk továbbá azt, hogy az EMIH-Magyar Zsidó Szövetség tömegesen beléptetett alkalmazottait a MAOIH-ban, melynek eredményeképpen az orthodox bevett egyház főtitkárának választotta Köves Slomó vezető rabbi sógorát.

A valóság ezzel szemben az EMIH-Magyar Zsidó Szövetség nem vezet nyilvántartást a munkavállóinak a felekezeti hovatartozásáról. Ennek megfelelően a EMIH-Magyar Zsidó Szövetség nem bír tudomással arról, hogy mely munkavállalója, mely egyháznak a tagja. Az EMIH-Magyar Zsidó Szövetség nem rendelkezik arról ismerettel, hogy kik a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség tagjai. Ennek megfelelően EMIH-Magyar Zsidó Szövetségnek semmilyen ráhatása nincs és nem is volt arra, hogy a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség kit fogadjon tagjai sorába. A Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség tagsága választotta meg Oirechman Shmuelt főtitkárnak, melyre EMIH-Magyar Zsidó Szövetségnek semmilyen ráhatása nem volt. A Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség azon közgyűlését, melyen Oirechman Shmuelt főtitkárnak választották, mind a Miniszterelnökség, mind a Fővárosi Törvényszék vizsgálta és azt szabályszerűnek találta.”

Tisztelettel:

EMIH-Magyar Zsidó Szövetség

[popup][/popup]