„Győzz, vagy mondj le!” – követelték tüntető tartalékos tisztek Gallant védelmi minisztertől

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Több tucat IDF tartalékos tiszt, valamint a gyászoló családok és a “Katonaanyák” szervezet tagjai tüntettek Joav Gallant védelmi miniszter otthona előtt kedd este.

“Győzelmet követelünk, és ha nem tudod, hogyan kell elérni, add át a kulcsokat!” – kiabálták a tüntetők.” Elishav Vach tartalékos százados, aki az eseményt szervezte, elmondta, hogy 300 napja van Gázában, és nem sokkal azután érkezett, hogy testvére, Golan Vach ezredes súlyosan megsérült, amikor egy alagút ráomlott. 300 napig harcoltam Gázában, kétszer megsebesültem, és ahelyett, hogy hazamentem volna, idejöttem, mert megértettem, hogy az igazi harc itt zajlik, az Izrael állam biztonságáért felelős személy otthona előtt” – mondta Vach százados. “Védelmi miniszter, te vagy a biztonságért felelős, de valamiért mindenki hízeleg neked. Mi, a közvélemény, téged tettünk felelőssé a biztonságunkért, de nem látjuk, hogy megvan benned a győzni akarás”.

Vach és a tiltakozók választás elé állították Gallantot: vagy megnyeri a háborút, vagy félreáll: “Ha nem tudsz győzni, ha képtelen vagy rá, akkor add át a kulcsokat. Győznünk kell, Izrael népe él, (Am Jiszráél Hai)” – kiáltotta.

– “Teljes győzelmet akarunk”. mondta Meir Tubul, a harcokban elesett Assaf Tubul őrmester édesapja. “Galant, ha hallasz engem, halld meg: én hiszek az araboknak, és amikor azt mondják, hogy elpusztítanak minket, akkor neked és egész Izraelnek hinned kell nekik! Amikor azt mondják, hogy valami rosszabbat fognak tenni, mint október 7-én, akkor hinned kell nekik; a tengerbe akarnak dobni minket. Mindannyiunkat. Galant, hagyd, hogy az IDF támadjon, hogy győzzön.”

Egy másik gyászoló apa elítélte a háború befejezését a Hamász teljes legyőzése nélkül: “Mondd, megőrültünk? Állítsuk le a háborút most? A győzelemig! A megoldásig!” – mondta.

Hannah Giat a “Katonaanyák” nevű szervezetből bejelentette, gyermekei nevében döntött úgy, hogy részt vesz a gyűlésen, akik Izrael északi és déli részén állomásoznak.

“Az elmúlt hetekben mindannyian elborzadva láttuk, ahogy a Hamász hidegvérrel túszokat gyilkol. Olyasmit láttunk, amiről azt hittük, hogy a zsidó nép soha többé nem fog látni” – mondta.

“De azt látjuk, hogy a védelmi miniszter, áruval megrakott teherautókat hoz be, miközben nap mint nap folytatják testvéreink lemészárlását”. Sajnos, valaki itt nem érti, hogy ki a gyilkos ellenség velünk szemben. Fontos, hogy legyőzzük őt; győzelem vagy pusztulás.”

Jpost.com

[popup][/popup]