Greta Thunberget a „hét antiszemitájának” nevezte egy zsidó szervezet

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Politika

Greta Thunberget, a klímaaktivistát “a hét antiszemitájának” nevezte a StopAntisemitism nevű zsidó szervezet, miután Thunberg már a sokadik Izrael-ellenes megmozduláson vett részt.

Greta Thunberg palesztin ekndőbe öltözve tüntet Malmőben Izrael kizárását követelve az eurovíziós dalversenyből

A szervezet bírálta Thunberget, amiért csatlakozott az Izrael ellenes tüntetőkhöz, és azzal vádolta, hogy aktivizmusát az antiszemitizmus platformjává tette – jelentette a New York Post.

A 21 éves Thunberget szeptember 4-én vették őrizetbe, miközben a Diákok a Megszállás Ellen nevű szervezettel közösen tüntetett. A tüntetők felszólították a koppenhágai egyetemet, hogy szakítsa meg a kapcsolatokat Izraellel, beleértve a klímaváltozási programokat is.

A StopAntisemitism alapítója, Liora Rez elítélte Thunberget, azzal vádolva őt, hogy Izrael klímavédelmi erőfeszítéseivel nem törődik és a zsidó állam iránti gyűlöletét a környezetvédelmi aktivizmus elé helyezi: “Sajnos Greta gyűlölete a világ egyetlen zsidó állama iránt háttérbe szorítja a környezet iránti szeretetét. Annak ellenére, hogy Izrael vezető szerepet tölt be a klímakatasztrófák kezelésében és világszerte a válságba jutottak megsegítésére siet, Greta a gyilkos terroristák oldalára állt” – írta Liora Rez egy nyilatkozatban.

“Greta tettei hangosabban beszélnek, mint a szavai. Azt állítja, hogy törődik az emberiség jövőjével, de képmutatása teljes mértékben megmutatkozik, mivel aktívan kiállt a Hamász vezetői mellett, akik nyíltan népirtásra szólítanak fel.”

Greta Thunberg a fb oldalán áll ki Gáza (értsd: a Hamasz) mellett

Jpost.com

[popup][/popup]