Berlin: Izrael-ellenes tüntetők zsidó házaspárra támadtak

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Izrael-ellenes tüntetőkből álló tömeg támadt egy fagylaltozóból kilépő zsidó házaspárra múlt pénteken Berlinben, miután észrevették rajtuk a Dávid-csillagos nyakláncot – jelentette a német média.

“Free Gaza” tüntetés Berlinben, 2014 július (Fotó: Creative Commons License Montecruz Foto)

Az Izrael-ellenes jelszavakat skandáló tüntetőkből álló autókonvoj a Torstrassén haladt, s közben egy tüntető a járókelőket filmezte a járdán, köztük egy – később a 27 éves Adamként és 30 éves Hannah-ként azonosított – házaspárt, akik egy fagylaltozóból léptek ki. – jelentette a Bild című német bulvárlap. Amikor azonban Adam és Hannah jelezte, hogy nem akarják, hogy filmezzék őket, és az előbbi dühében a középső ujját mutatta, a helyzet eszkalálódott. A pár hirtelen azt vette észre, hogy “körülbelül 15 nagydarab fickó állt ott, mind előttünk” – mondta Hannah a Bild szerint.

“Az egyikük azt mondta: Én is megmutatom az ujjamat, beledugom a barátnődbe, és ha végeztem vele, beléd is ” – idézte Adam az egyik tüntetőt.

Ekkor a tömeg észrevette, hogy Hannah egy Dávid-csillagot visel a nyakában. Az egyik férfi “az arcomba köpött” – mondta Hannah -, és ” arabul kezdtek kiabálni és köpdösni minket”. Ösztönösen hozzávágtam a jégkrémemet. Erre nekiestek Adamnak. “

Ezután állítólag a hajánál fogva a földre rántották Ádámot, ahol a feje az aszfaltnak csapódott, és agyrázkódást szenvedett. A berlini rendőrség, amely végül kimentette a párt, vizsgálja az esetet. Eddig két tüntetőt tartóztattak le testi sértés miatt. A zsidó házaspár amerikai, akik öt éve élnek Berlinben.

Algemeiner

[popup][/popup]