Az Abbász vezette Palesztin Hatóság gyászolja Sinwar, “a nagy nemzeti vezető mártírhalálát”

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A Palesztin Felszabadítási Szervezet is részvétét fejezte ki a terrorcsoportnak. A török külügyminiszter fogadta a Hamász képviselőit.

Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke imát mond a Gázában megöltek emlékére a Palesztin Felszabadítási Szervezet Végrehajtó Bizottságának ülésén Rámalláhban 2024. október 17-én.

A Palesztin Felszabadítási Szervezet, amelyet Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke vezet, és amelyet nemzetközileg a palesztin nép legitim képviselőjének tekintenek, pénteken részvétét fejezte ki a Hamász vezetője, Yahya Sinwar “mártírhalála” miatt, “nagy nemzeti vezetőnek” nevezve őt, és a palesztin nemzeti egységet sürgetve. A PFSZ egyes frakciói is részvétüket fejezték ki a terrorfőnök halála miatt, köztük Abbász szekularista Fatah pártja, amely szerint Izrael “gyilkolásának és terrorizmusának nem sikerül megtörnie népünk akaratát”.

Sinwar volt a 2023. október 7-i dél-izraeli invázió és mészárlás kitervelője, amikor a Hamász vezette mintegy 3000 terrorista áttörte a gázai határt, és 1600 embert mészárolt le otthonukban, közösségeikben és egy zenei fesztiválon, 251 embert pedig elrabolt a Gázai övezetbe, ahol 97-et még mindig túszként tartanak fogva. Az IDF csapatai szerdán megölték a gázai Rafahban.

ToI

[popup][/popup]