Antiszemitizmus kutató tanúságtétele az amerikai képviselőházban

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Politika

Az ellenőrizetlen katari milliárdok az iszlám testvériség, az antidemokratizmus és az antiszemitizmus ideológiáját terjesztik az amerikai egyetemeken – mondta az amerikai képviselők előtt az antiszemitizmus egyik legismertebb kutatója.

KÉp forrása: ISGAP

Az Institute for the Study of Global Antisemitism and Policy (ISGAP) ügyvezető igazgatója, Dr. Charles Asher Small július 23-án az Egyesült Államok Képviselőházának egyik albizottsága előtt tett tanúvallomást az ország egyetemi kampuszain tapasztalható növekvő antiszemitizmusról.

Dr. Small rávilágított, hogy a be nem jelentett és számos esetben törvénytelen, több milliárd dolláros átutalások aláássák az egyetemi intézmények integritását és sértik a meglévő szabályozásokat. Dr. Small átfogó politikai ajánlásokat vázolt fel a felsőoktatási antiszemitizmus elleni küzdelem, valamint az egyetemi finanszírozás átláthatóságának és elszámoltathatóságának biztosítása érdekében. Beszámolójának címe ez volt: “A káosz táplálása: Kövessük nyomon, hogyan gerjesztik az adómentes dollárok az antiszemitizmust”. A beszámoló az antiszemitizmus felsőoktatási intézményekben tapasztalható riasztó növekedésével, valamint a külföldi finanszírozás szerepével foglalkozott ezen ideológiák fenntartásában. Dr. Small széleskörű kutatási eredményeket mutatott be a képviselőknek arról, hogy külföldi szervezetek hogyan szivárognak be az amerikai egyetemekre, különös tekintettel a muszlim testvériség ideológiájából táplálkozó katari alapítványokra.

2023. október 7, a Hamasz barbár támadása óta az ISGAP folyamatosan dokumentálja az amerikai egyetemi antiszemitizmus jelentős megugrását, ami a zsidó diákokat ért fizikai és ideológiai fenyegetések növekedését eredményezte szerte Észak-Amerikában. Az új egyetemi félév közeledtével az ISGAP hangsúlyozza, hogy sürgősen foglalkozni kell ezekkel a kérdésekkel, hogy biztonságos oktatási környezetet lehessen biztosítani minden diák számára.

Tanúvallomásában Dr. Small kijelentette: “Az antiszemitizmus növekedése, amelynek az egyetemi kampuszokon tanúi vagyunk, nem elszigetelt probléma, hanem egy mélyebb és aggasztóbb tendencia megnyilvánulása. 2023. október 7. óta a zsidó diákok egyetemi környezete riasztóan romlott, amit súlyosbított az antidemokratikus és antiszemita ideológiájú külföldi szervezetek pénzügyi támogatása. Kutatásunk feltárta, hogy a katari forrásokból származó, gyakran magánadományoknak álcázott jelentős pénzmozgások nemcsak a tudományos diskurzust befolyásolják, hanem aláássák felsőoktatási rendszerünk integritását is. Elengedhetetlen, hogy gyorsan és határozottan cselekedjünk. A kongresszusnak átláthatóságot kell követelnie a külföldi szervezeteket érintő pénzügyi ügyletek tekintetében, szigorú jelentéstételi követelményeket kell érvényre juttatnia, és biztosítania kell, hogy a felsőoktatási intézmények az etikus magatartás legmagasabb szintű normáit tartsák be. Oktatási intézményeink védelme és diákjaink biztonsága attól függ, hogy elkötelezzük-e magunkat e fenyegetésekkel szemben, és végrehajtjuk-e a szükséges reformokat.”

Jpost.com

Címkék:Egyetemi antiszemitizmus

[popup][/popup]