23 milliárd dolláros rekordáron vásárolna meg egy izraeli alapítású startupot a Google

Írta: Szombat - Rovat: Politika, Technika - tudomány

A Google előrehaladott tárgyalásokat folytat a Wiz izraeli kiberbiztonsági start-up cég 23 milliárd dollárért történő felvásárlásáról – derül ki a Wall Street Journal vasárnapi jelentéséből.

A Wiz egy felhőbiztonsági startup, amelyet 2020-ban alapítottak az izraeli Assaf Rappaport, Yinon Costica, Roy Reznik és Ami Luttwak. Székhelye New Yorkban van, bár az Egyesült Államokban és Izraelben is vannak irodái. A vállalat értéke az alapítás óta meredeken emelkedett,

A jelentés megjegyezte, hogy az üzletet a Google anyavállalata, az Alphabet kötné meg, és a Google történetének legnagyobb akvizíciója lenne. Azt is megjegyezte, hogy az üzlet hamarosan megvalósulhat, amennyiben a tárgyalások nem szakadnak meg.

A Wall Street Journal arról számolt be, hogy az Alphabet a vállalatot és más technológiai óriáscégeket érintő intenzív trösztellenes vizsgálat alatt fontolgatja az üzletet. Azt is megjegyezte, hogy az akvizíció az Alphabetet a felhőalapú számítástechnikában vezető pozícióba repítené, amelyben az elmúlt években nyilvánvalóan lemaradt a versenytársak mögött.

Az izraeli alapítású Wiz irodái Izraelben és az Egyesült Államokban találhatók.

Jpost.com

[popup][/popup]