Egész napos mulatság a zsidónegyed szívében, a Kazinczy utcában

Írta: Szombat - Rovat: Kultúra-Művészetek

Egész napos mulatság a zsidónegyed szívében, a Kazinczy utcában. Az idei Judafest egyik különlegessége, hogy civil szervezeteknek is lehetőséget nyújt az interaktív bemutatkozásra. A rendezvényhez csatlakozva idén először rendezik meg a Community FunRun elnevezésű futóversenyt, amelyen a testmozgás mellett a résztvevő szervezetek anyagilag is támogathatnak egy általuk választott jótékonysági célt.  

2011 június 5 / Kazinczy utca

Az idei Judafest egyikkülönlegessége, hogy civil szervezeteknek is lehetőséget nyújt az interaktívbemutatkozásra. A rendezvényhez csatlakozva idén először rendezik meg aCommunity FunRun elnevezésű futóversenyt, amelyen a testmozgás mellett arésztvevő szervezetek anyagilag is támogathatnak egy általuk választottjótékonysági célt. 

 

 

Egész napos mulatság a zsidónegyed szívében, a Kazinczyutcában

 

Június 5-én, vasárnap negyedikalkalommal rendezik meg Budapesten a JudafestVircsaft – utcafesztivált. A hajdani zsidó negyed szívében, a Kazinczyutcában a zsidó konyha mesterei, kézművesek, képzőművészek, kiállítók ésárusok, könyvkereskedők, zenészek várják a közönséget. A programok helyszíne aKazinczy utca Dob utca és Király utca közötti szakasza.

Az utcafesztiválon rabbik válaszolnakaz érdeklődők kérdéseire, a zsidó humorból pedig Janklovics Péter, a stand up comedymestere ad ízelítőt. A zenei programok közül ajánljuk a Budapest Klezmer Bandés az izraeli Shuk együttes koncertje. A gyerekes családokat hóra-táncház,ügyességi játékok és gyerekkórus várja, valamint lesz mesekoncert is, amelySári és Samu kalandjain keresztül mutatja be a héber abc-t.

 

 

[popup][/popup]