Van még szabad kapacitása a JADbeJAD támogatásnak!

Írta: Szombat - Rovat: Közösség

2020. augusztus 4. kedd éjfélig lehet jelentkezni a MAZSIHISZ JADbeJAD (Kézenfogva) pályázatára, amelyet a COVID 19 járvány következményeinek enyhítésére hirdetett meg a Szövetség.

Képünk illusztráció (még a koronavírus előtti időkből)

“A fertőzések terjedését megakadályozó megszorítások közösségünk több tagját nehéz anyagi helyzetbe hozták. Még az eddig szerényen, de biztonságosan megélő hittestvéreink közt is többnek veszélybe került a megélhetése. Sok családnak gondot okoz a gyermekek megszokott iskoláztatása, az idős szülők segítése. Nekik kíván segíteni a JADbeJAD támogatás, amelynek fedezetét az American Joint Distribution Commettee, a JDC biztosítja. A támogatás keretösszegét, 45.000 USD.

Biztatjuk a magyarországi zsidó közösség aktív tagjait, valamint a zsidó intézmények dolgozóit, akiket hátrányosan érintettek a járványhelyzet okozta korlátozások, hogy küldjék be pályázatukat.

Kérjük segítőkész hittestvéreinket, hogy ha ismernek olyan ember, aki a megszorítások miatt nehéz helyzetbe került, és megfelel a pályázat előírásainak, hívják fel a figyelmét a JADbeJAD támogatásra, és biztassák, hogy forduljon hozzánk bizalommal. Így hozzájárulnak ahhoz, hogy a segítség tényleg eljusson oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.

A pályázat részletes leírása / IDE KATTINTVA olvashatóJelentkezni / IDE KATTINTVA lehet.

 / A pályázatot az online adatlap kitöltésével kell elkészíteni, és a határidő szigorú betartásával, elektronikusan kell benyújtani.
 / A benyújtás után hiánypótlás nem lehetséges.
 / Egy háztartásból egy JADbeJAD támogatási kérelmet fogadunk el.
 / Nem vehet részt a pályázaton az, akinek bármilyen jogcímen lejárt tartozása van a MAZSIHISZ-szel, taghitközségeivel, vagy az általuk fenntartott intézményekkel szemben.
 / A pályázati űrlaphoz kérjük, csatoljon ajánlólevelet egy olyan szervezettől vagy személytől, aki ismeri az Ön helyzetét.
 / Kérjük, csatolja a COVID 19 járvány előtti és utáni jövedelméről szóló igazolást / igazolásokat.
/ A benyújtott dokumentumokat pdf vagy jpg fájlformátumban lehet feltölteni.
/ A JADbeJAD eseti támogatással nem kell elszámolni.

Az elbírálás határideje 2020. augusztus 20. csütörtök. Az eredményről e-mailben küldünk értesítést. A jelentkezéseket és a beérkezett adatokat bizalmasan kezeljük!

A támogatás odaítélés során előnyt élveznek

 – azok a hittestvéreink, akik a zsidó közösség aktív tagjai , illetve azok a családok, amelyek zsidó bölcsődébe, óvodába, ill. oktatási intézményekbe járatják gyermekeiket, – a gyermeket nevelő zsidó családok, amelyeknek a járvány következtében annyira lecsökkent a jövedelmük, hogy veszélybe került a gyermek/gyermekek eddig megszokott iskolai, és/vagy iskolán kívüli oktatása, – a saját háztartásban, egyedül élő hittestvéreink, akiknek nincs közeli hozzátartozója,

 – a saját háztartásban, egyedül élő hittestvéreink, akiknek a gyermekei már külön élnek, ők maguk azonban még nem nyugdíjasok, és a járványhelyzet anyagi következményei miatt átmeneti megélhetési gondjaik vannak, – azok a munkavállalók, akik a zsidó közösségeken belül működő vallási vagy civil szervezetekben, kulturális és oktatási intézményekben dolgoznak, és a járvány miatt elrendelt korlátozások következtében csökkent a jövedelmük, vagy elvesztették állásukat.

A támogatás módja: 

A támogatás legfeljebb 150 rászoruló számára, forintban folyósítható. Egy háztartásból egy pályázat fogadható be. A támogatás egyszeri, és két részletben, kizárólag bankszámlára folyósítjuk. A támogatás feltétele a pályázó anyagi rászorultsága, ezért minden megítélt támogatás összege azonos.

A pályázatok szakmai feldolgozása és elbírálása:

A JDC támogatási keretének elosztásával kapcsolatos szakmai háttérmunkát a MAZSIHISZ közösségi szeretetszolgálata, a JÁHÁD végzi.

A támogatások odaítéléséről a MAZSIHISZ és zsidó civil szervezetek delegáltjaiból álló független bizottság dönt.” – írja a közlemény.

támogatás
Pop up banner
[popup][/popup]