Szociális pályázat a zsidó közösség rászorulóinak

Írta: Szombat - Rovat: Közösség

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége 2021 októberében kilencedik alkalommal hirdet pályázatot a koronavírus járvány miatt rossz szociális helyzetbe jutott családok megsegítésére. JADbeJAD ­­– Kéz a kézben –pályázatuk anyagi alapját ez alkalommal is az American Joint Distribution Commettee biztosítja, újabb 75.000 USD értékű adományából most 250 háztartást tudnak támogatni.

Az alábbiakban a felhívást olvashatják:

“Felhívásunkra a magyarországi zsidó közösség aktív tagjai vagy a zsidó intézményrendszer alkalmazottai jelentkezhetnek. Bátorítjuk azokat, akik eddig még nem pályáztak, vagy nem nyertek támogatást, hogy jelentkezzenek.

A pályázat meghirdetésének ideje: 2021. október 5. kedd. Az elektronikus benyújtás határideje: 2021. október 12. kedd. A kiértékelés és a kifizetés október-november hónapban történik meg.

A támogatás elbírálásakor előnyt élveznek

■ azok a hittestvéreink, akik a zsidó közösség aktív tagjai, illetve azok a családok, amelyek zsidó bölcsődébe, óvodába, illetve oktatási intézményekbe járatják gyermekeiket,
■ a gyermeket nevelő zsidó családok, amelyeknek a járvány következtében annyira lecsökkent a jövedelmük, hogy veszélybe került a gyermek/gyermekek eddig megszokott iskolai, és/vagy iskolán kívüli oktatása,  ■ azok a saját háztartásban élő hittestvéreink, akik közeli hozzátartozók nélkül, egyedül élnek, vagy azok, akiknek felnőtt gyermekei már külön élnek, de ők maguk még nem nyugdíjasok, és a járvány következtében annyira lecsökkent a jövedelmük, hogy súlyos anyagi gondjaik vannak,
■ azok a munkavállalók, akik a zsidó közösségek vallási vagy civil szervezeteiben, kulturális és oktatási intézményeiben dolgoznak, és a járvány miatt elrendelt korlátozások következtében csökkent a jövedelmük, vagy elvesztették az állásukat.

Fontos tudnia, hogy

■ A határidő után leadott pályázatok nem érvényesek.
■ A pályázat kezelésekor hiánypótlás nem lehetséges.
■ Egy háztartásból csak egy JADbeJAD támogatási kérelmet fogadunk el.
■ A támogatás egyedüli feltétele a pályázó anyagi rászorultsága, ezért minden megítélt támogatás összege azonos.
■ A támogatást két egyenlő részletben, kizárólag banki átutalással folyósítjuk.  ■ Nem vehet részt a pályázaton az, akinek bármilyen jogcímen lejárt tartozása van a MAZSIHISZ, a taghitközségei, vagy az általuk fenntartott intézmények felé.
■ A JADbeJAD eseti támogatással nem kell elszámolni.
■ A jelentkezéseket és a beérkezett adatokat bizalmasan kezeljük.

Így kell jelentkeznie

■ Pályázni csak az online jelentkezési oldalon lehet, a kitöltött elektronikus adatlap, és a szükséges dokumentumok elküldésével.

■ Az adatlap kérdéseire válaszolva kérjük, hogy mutassa be háztartása anyagi helyzetének megváltozását a járvány következtében.

■ Kérjük továbbá, hogy pdf. vagy jpg. formátumban csatolják föl a következő dokumentumokat:

1./ Jövedelemigazolások 

Két jövedelemigazolást kell csatolnia az adatlaphoz. Egyet egy olyan hónapról, amelyben még a megszokott jövedelemét kapta, a másikat pedig a legutolsó, 2021. szeptember hóról.

2./ Ajánlólevél 

■ Kérjük, hogy a https://segitunk.mazsihisz.hu oldalról / IDE KATTINTVA letölthető formanyomtatványon csatoljon egy 2021. évi keltezésű ajánlást, amelyben az ajánló bemutatja a zsidó közösségben betöltött szerepét, valamint háztartása megváltozott szociális helyzetét.
■ Ajánlója lehet valamelyik zsidó közösség, körzet, hitközség, intézmény, vagy zsidó civil szervezet vezetője, munkatársa vagy aktív önkéntese.
■ A korlátozások miatt nincs lehetőségünk személyesen találkozásra, ezért a pályázat elbírálásakor az ajánlást hangsúlyosan figyelembe vesszük.

Kérjük, figyeljen a következőkre

1./ Figyelmesen olvassa el a jelentkezési oldalt!
2./ Gyűjtse össze az adatlap kitöltéséhez szükséges adatokat!
3./ Szerezze be a két jövedelemigazolást! Ne feledje: csökkent bevételét csak a 2021. szeptemberi jövedelemigazolással igazolhatja!
4./ Nyomtassa ki az ajánlólevél formanyomtatványát, és töltesse ki!
5./ Töltse föl a jövedelemigazolásokat és a kitöltött ajánlólevelet a számítógépébe, pdf. vagy jpg. formátumban!
6./ Nyissa meg újra a jelentkezési oldalt, és töltse ki az adatlapot!
7./ Töltse fel a jövedelemigazolásokat és az ajánlólevelet!
8./ Küldje el a pályázatát a KÜLDÉS gombra kattintva!

Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!” – zárul a felhívás.

támogatás
Pop up banner
[popup][/popup]