Zsinagógát akart robbantani, de FBI-ügynököktől kért segítséget a balfácán fajvédő

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Hírek - lapszemle

A Ku Klux Klan tag Richard Holzer a Colorado állambeli Pueblo városának zsinagógáját akarta felrobbantani. Pechére azonban – magukat neonáciknak álcázó – FBI ügynököktől vett volna csőbombákat és dinamitot.

Pueblo város polgárainak rokonszenv-üzenete a zsinagóga előtt

A vizsgálat során bűnösnek vallotta magát.

Szövetségi bírósági dokumentumok szerint az FBI a közösségi médiában általa posztolt rasszista, antiszemita és fenyegető tartalmú alapján bukkant Holzer nyomára.

Egy alkalommal elmondta az egyik titkos ügynöknek: igyekszik a város zsidó lakosainak tudomására hozni, hogy nem kívánatos személyek Pueblóban, és költözzenek el, vagy a halál vár rájuk. Egy másik titkos ügynöknek magát automata fegyverrel ábrázoló fényképet küldött azzal, hogy „készen áll a RAHOWA-ra”, azaz a szent fajvédő háborúra (racist holy war).

Richard Holzer

Eric Dreiband helyettes államügyész nyilatkozta: „A vádlott bombamerényletet tervezett a Temple Emanuel zsinagóga ellen azzal a céllal, hogy a zsidókat elüldözze Pueblóból. A vallási türelmetlenségből fakadó erőszak a szabad társadalmat veszélyezteti. Az igazságszolgáltatás folytatja a gyűlöletcselekmények elleni vizsgálatot és azok megtorlását.”

Az ügyben 2021. január 20-án hirdet ítéletet Raymond P. Moore kerületi bíró tanácsa. A 28 éves Holzerre kiszabható legmagasabb büntetés húsz év börtön gyűlölet-bűncselekményért, további húsz év robbanóanyag birtoklásáért, valamint 250.000 dollár pénzbüntetés.

Algemeiner – Bassa László

 

támogatás
Pop up banner

Címkék:fajvédők, FBI, robbantás

[popup][/popup]