Zsidógyűlölő rapperrel pózolt a dallasi rendőrgyilkos

Írta: blikk.hu - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

A Facebookon bukkant fel egy fotó, amelyen a Public Enemy veterán rappere, Professor Griff (55) együtt látható a dallasi orvlövésszel, Micah Xavier Johnsonnal (25).

antiszemita rapper

A dallasi orvlövész, Micah Xavier Johnson (Fotó: AFP)

Miután a rapper és a gyilkos közös fotója terjedni kezdett a neten, Professor Griffa Twitteren reagált: “Nem támogatom a rendőrgyilkosságokat. Nem tanítok orvlövészeket rendőrt ölni” – írta a zenész, aki szerint az FBI amúgy is megfigyeli és lehallgatja őt, így ha lenne kapcsolata Micah Xavier Johnsonnal, már régen lebukott volna.

Professor Griff (balra) és a dallasi rendőrgyilkos, Micah Xavier Johnson képe a Facebookon bukkant fel

 A Public Enemy korábbi menedzsere is megszólalt, de csak annyit mondott, fogalma sincs, mikor készülhetett a fotó, talán egy közönségtalálkozón férkőzhetett Griff közelébe a dallasi mészáros.

A Public Enemy logója – a banda a militáns Fekete Párducok külsőségeit elevenítette fel  

Professor Griff a nyolcvanas években a Public Enemy rapcsapat tagja volta, amely a militáns Fekete Párducok külső jegyeit és Malcolm X radikális nézeteit felelevenítve vált a politikai rap szupersztárjává. Grifftől azonban botrányos körülmnények között kénytelenek voltak megválni.

Miután távoznia kellett a Public Enemyből, Griff több szólóalbumot adott ki

  A rapper 1989-ben egy brit lap riporterének antiszemita és homofób megjegyzéseket tett, akkor még különösebb visszhang nélkül. Ezt követte egy Washington Post-interjú, amelyben kijelentette , hogy “a zsidók a felelőseg a világ gonoszságának többségéért.” Azt ias hozzátette, hogy “a zsidók gonoszak, és ezt be is fogjuk bizonyítani.”

A cikk megjelenése hatalmas vihart kavart, és a Fight The Power című dalával éppen a csúcsra érő zenekar kénytelen volt megválni Grifftől.

A teljes cikk itt olvasható.

támogatás
[popup][/popup]