Zsidó művészek és a múlt – fotókiállítás Kecskeméten

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A PAST. PRESENT című rendhagyó kiállítás olyan zsidó gyökerű művészeket hívott össze Budapestről, Zürichből, Berlinből és Tel-Avivból, akiknek fontos a múltja. A tárlatot Gárdos Péter filmrendező nyitotta meg.

A közönség a kiállítás megnyitóján (Fotó: hiros.hu / Bogdándi Ferenc)

Különleges fotókiállítás nyílt vasárnap a Kecskeméti Nagyzsinagógában – írja a híros.hu – mely ma már Tudomány és Művészetek Házként funkcionál. Az Art.Photo.In the Synagogue Galéria által szervezett tárlat kurátora Somodi Henrietta, a galéria tulajdonosa. Neki köszönhető, hogy ezen a különleges helyszínen, a zsinagóga egyetlen eredeti részén, a női karzatra vezető lépcsőházban találkozott a múlt, a jelen és a jövő.

A kiállítás zsidó gyökerű művészeket hívott össze Budapestről, Zürichből, Berlinből és Tel-Avivból.  Azokat, akiknek fontos a múltja. A kiálított fotográfiák is erről szólnak: a fotókban és a fotográfusokban találkozó a múltról, a jelenről, jövőről! Rendhagyó tárlat ez, mely megbontja a megszokott konvencióikat. Nemcsak a fotőkról szól, hanem a fotográfusról is.

Tizenhárman a világról

Zsidó gyökerű művészek kiállítása nyílt vasárnap délután a Kecskeméti Nagyzsinagógában. A kiállítás zsidó gyökerű művészeket hívott össze Budapestről,…

A kiállítást Gárdos Péter filmrendező nyitotta meg, köszöntőt mondott dr. Feldmájer Péter és Polnauer Sándor, közreműködött dr. Nógrádi Gergely főkántor.

– Mindenkinek más keretben és módon lesz installálva a munkája. Azt gondolom ma erre is van igény. „Úgy állitsák ki a munkám, ahogyan én azt szeretném, vagy ahogyan azt  elképzeltem, amikor a nagyitásokat készitettem.“ A fotók mellett pedig az Artist statement! A saját maguk történeteivel… – foglalta össze Somodi Henrietta, a kiállítás kurátora.

A kiállító művészek: Alpern Bernadett, Gábor Dettre, Féner Tamás, Fenyő János, Friedmann Endre, Káldori Dániel, Keller Zoli, Keleti Éva, Nádor Ilona, Révész Tamás, Ritter Doron, Miklos Kraus Rozsa, Salamon Sára.

 

támogatás
Pop up banner1
[popup][/popup]