Orbán izraeli menetrendje

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli 10-es csatorna riportja szerint Benjamin Netanjahu miniszterelnök kormánya nyitotta meg a Fehér Ház kapuit a magyar kormány előtt, melyeket Orbán Viktor antidemokratikusnak bélyegzett politikája miatt zárt be Obama elnök.

A Jad Vasém Intézet egyik épülete

Orbán, aki Szijjártó Péter külügyminiszterrel utazik Izraelbe, szerda este landol a Ben Gurion repülőtéren, ahonnan azonnal Jeruzsálembe utazik, hogy találkozzon Tzachi Hanegbi regionális együttműködési miniszterrel a Knesszetben.

Csütörtökön Orbán Juval Rotemmel, a külügyminisztérium főigazgatójával fog találkozni, mielőtt hivatalos menetrendje kezdetét veszi Netanjahuval a miniszterelnöki hivatalban.

A találkozó után Netanjahuval, mely magába foglal egy sajtótájékoztatót, Orbán Rueven Rivlin elnökkel fog találkozni, és aztán, délután látogatást tesz a Jad Vasemben.

Csütörtök este Netanjahu és felesége, Sara vendégül látja vacsorára Orbánt a miniszterelnöki rezidencián Jeruzsálemben. Pénteken, mielőtt visszautazik Magyarországra, ellátogat a Siratófalhoz.

Kedd este, a 10-es csatorna riportja azt állította, hogy Benjamin Netanjahu miniszterelnök kormánya nyitotta meg a Fehér Ház kapuit a magyar kormány előtt, melyeket Orbán Viktor miniszterelnök antidemokratikusnak bélyegzett politikája miatt zárt be az előző amerikai közigazgatás.

A riport szerint Orbán tavaly nyáron budapesti látogatása során kérte meg Netanjahut, hogy segítsen felmelegíteni Washington és a magyar kormány közötti kapcsolatokat.

Izrael amerikai nagykövete, Ron Dermer és más izraeli tisztviselők több alkalommal találkoztak a Trump-kormány tagjaival, hogy arra biztassák őket, hogy szorosabb kapcsolatot építsenek ki Magyarországgal és Orbánnal.

“Az üzenet, amit mindenkinek átadtunk, aki hajlandó volt meghallgatni, az volt, hogy a kapcsolatok Magyarországgal nagyon fontosak és Izrael szívesen látná az amerikai-magyar kapcsolatok felmelegedését,” indézett a riport egy izraeli tisztviselőt.

Teljes cikk.

támogatás
Pop up banner

Címkék:Izrael, Orbán Viktor

[popup][/popup]