Názáreti keresztény arab győztes az első izraeli transgender szépségversenyen 

Írta: Izraelinfo - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

A názáreti Talin Abu Hana nyerte az első Miss Trans Israel szépségversenyt, ami 15 ezer dollár plasztikai műtétet támogató jutalommal járt.

Talin Abu Hanna

Talin Abu Hanna

“Ha Izrael állam lehetővé tette, hogy befejezzem a testem és lelkem közti harcot, akkor ez a béke állama” – mondta. Abu Hana 21 éves arab-keresztény táncosnő Názáretből való. A győzelem után ő fogja Izraelt képviselni a szeptemberben Barcelonában megrendezésre kerülő nemzetközi transznemű szépségversenyen.

Az egyik bíró, Efrat Tilman szerint – aki egyébként az izraeli transz közösség alapító nemzedékéhez tartozik – “ez történelmi nap”.

Miss Trans Israel – fotó Amir Cohen Reuters

Miss Trans Israel – fotók: Amir Cohen Reuters

A 12 résztvevős versenyen együtt voltak muszlimok, keresztények és zsidók. Israela Stephanie Lev, a Miss Trans Israel egyik szervezője elmondta: boldog vagyok, hogy ez a rendezvény összehozta az embereket vallástól függetlenül. Bízom benne, hogy ez példa lesz az egész világ számára.

Elmondása szerint a verseny célja, hogy javítsa a transz közösség egészének és maguknak a versenyzőknek a megítélését is. “Alapjaiban változtatja meg a családjuk hozzáállását, akik örömmel tapasztalják, hogy a később lánnyá változott fiuk viszi valamire az életben – szépségkirálynő jelölt lett. A gyerekük hirtelen normatívabb, elfogadottabb lett a társadalomban, ahol egyébként még mindig nagyon erős a szülőknek való bizonyítási kényszer.”

támogatás
[popup][/popup]