Naszrallah a palesztinoknak: Egy nép, egy nemzet, egy ellenállás vagyunk

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

A libanoni Hezbollah terrorszervezet vezetője, Hasszán Naszrallah kedden megígérte, hogy megakadályozza Izrael Júdea és Szamária egyes részeinek annektálására irányuló tervét.

Naszrallah egy izraeli térképen mutogatja a Hezbollah támadási célpontjait (fotó: Kan Twitter-video fotó)

„Támogatjuk a palesztin népet és vezetőségét, és készek vagyunk bármit megtenni az annektálási terv megakadályozása és meghiúsítása érdekében” – mondta az Irán támogatását élvező terrorszervezet vezetője a második libanoni háború kirobbanásának évfordulója alkalmából tartott beszédében.

Naszrallah továbbá arról is beszámolt, hogy nemrégiben üzenetet kapott a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet politikai szárnyának vezetőjétől, Ismail Haniyeh-től.

„Ki kell állnunk a testvéreink, a palesztinok mellett, mint egy nép, nemzet és ellenállás”.

Bár a szuverenitás kiterjesztése Júdea és Szamária zsidó közösségeire és a Jordán-völgyre hivatalosan július elsejétől indítható el, amint azt Benjamin Netanjahu miniszterelnök és Beni Gantz védelmi miniszter közötti koalíciós megállapodás előírjak, a valódi lépések még váratnak magukra.

A Hezbollah múlt hónapban megosztott egy videót, azzal fenyegetve, hogy precíziós irányítású rakétákat küld Izrael nagyobb városaira.

A közösségi médiában közzétett videoklipben izraeli célpontok koordinátái jelennek, miközben a Hezbollah vezetője, Hasszán Naszrallah azzal fenyeget, hogy rakétaesőt zúdít rájuk.

„Ma már nem csak, hogy el tudjuk érni Tel-Avivot, de, Isten akaratával és segítségével, nagyon konkrét célpontokat is elérhetünk Tel-Avivon belül”, mondta Naszrallah. „A megszállt Palesztinában bárhol lecsaphatunk”.

támogatás
Pop up banner
[popup][/popup]