Mazsihisz: „Emberek csoportját nem helyes tisztátalannak minősíteni”

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A zsidó vallási törvényeket követve, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) minden megkülönböztetett, démonizált közösséggel szolidaritást vállal a humánum és az emberség jegyében – fogalmaz közös közleményében dr. Frölich Róbert országos főrabbi és Heisler András, a Mazsihisz elnöke.

“Ezen a héten templomainkban a vörös tehén megtisztító erejéről olvasunk. A bonyolult heti szakasz szerint a vörös tehén hamva a tisztátalant tisztává, a tisztát tisztátalanná tette.

A Mazsihisz, mint zsidó felekezet, szilárdan hisz abban, hogy minden ember eredendően tiszta, és érzelmeik nem teszik őket tisztátalanná.

A Mazsihisz vallja, hogy emberek csoportját nem helyes tisztátalannak minősíteni, nem szabad megkülönböztetni és különösen kriminalizálni, csupán orientációja, identitása, boldogságkeresése okán, és hiszi, hogy az ilyen minősítések rombolják a társadalmi kohéziót, a közös térhez való tartozás érzését.

A zsidó vallási törvényeket követve, a Mazsihisz minden megkülönböztetett, démonizált közösséggel szolidaritást vállal a humánum és az emberség jegyében” – zárul a közlemény.

támogatás
Pop up banner1
[popup][/popup]