Kneszet lobbi előtt a 16 országra kiterjedő antiszemitizmus kutatás

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az antiszemitizmus és a BDS-mozgalom elleni fellépésért elnevezésű Kneszet lobbi előtt mutatta be Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija a Tett és Védelem Liga (APL) tizenhat EU-s tagállamra kiterjedő, antiszemitizmust vizsgáló legújabb közvélemény-kutatásának eredményeit.

Köves Slomó EMIH vezető rabbi

A testület elnöki teendőit a Jámina párti Amichai Shikli látta el, a társelnökök Gadi Yavarkan és Sharen Hashkel voltak a Kék-Fehér Szövetség, illetve az Új Remény képviseletében – adott hírt a tev.hu.

A kutatásról korábbban a felmérést vezető Kovács András szociológus adott interjút lapunknak.

Egy másik interjúban Szalay-Bobrovniczky Vince egyházi és civil ügyekért felelő helyettes államtitkár kétségbe vonta a kutatás eredményeit, miszerint Magyarország a vizsgált 16 ország közül az első öt között van, ami a lakosság antiszemita előítéletekkel való fertőzöttségét illeti.

Véleményére a kutatás vezetője reagált, többek között így fogalmazva: „Csodálkozom, hogy a mostani eredmények ekkora meglepetést okoztak kormánykörökben, hiszen a mérési adatok alig változtak az elmúlt évtizedben, és Magyarország több nemzetközi összehasonlító vizsgálat eredményei alapján is ugyanott állt az előítéletesség-skálán az országok sorában, mint a mostani kutatás szerint.”

támogatás
Pop up banner1
[popup][/popup]