Izrael: 25 kronavírusos fertőzött, 80 ezren házi karanténban

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Az Egészségügyi Minisztérium szombat este közölte, hogy további négy izraeli tesztje lett pozitív a koronavírusra, így a megerősített fertőzöttek száma 25-re emelkedett az országban.

Fotó: Flash90

A négy új fertőzött február végén Barcelonában, Madridban, Velencében és Athénban járt.

A minisztérium közzétette a járatokat, amiken a négy személy utazott, és elrendelte, hogy azok a polgárok, akik együtt utaztak a fertőzöttekkel vonuljanak házi karanténba és vegyék fel a kapcsolatot a minisztériummmal.

A legsúlyosabb eset Izraelben egy buszvezetőt érint, aki görög turistákat szállított, akikről később kiderült, hogy megfertőződtek a vírussal. Állapota a hétvégén romlott, eszméletlen és lélegeztető gépre tették a tibériasi Baruch Padeh Orvosi Központban.

Benjamin Netanjahu megbízott miniszterelnök szombaton azt mondta, a betegség pandémia.

„Mindenekelőtt ez egy globális járvány, függetlenül attól, hogy a CDC (Betegségellenőrző és -megelőző Központ) ennek nevezi-e vagy sem. Napok vagy órák kérdése. Kétséges, hogy volt-e hasonló járvány az elmúlt 100 évben. Úgy tűnik, hogy a fertőzés aránya nagyobb, mint gondoltuk”, mondta Netanjahu.

Netanjahu szerint a diákok és a katonák segíthetnek a közterületek fertőtlenítésében.

„A járvány nem árt a gyermekeknek és a fiataloknak, hála Istennek, és nekünk fertőtleníteni kell a közintézményeket. Szervezett módon kell eljárnunk a vasútállomások, autóbuszok és más területek fertőtlenítéséhez”.

Jelenleg mintegy 80 000 izraeli van házi karanténban, és a nagy eseményeket, például a koncerteket és a sporteseményeket törölték.

Az Air France szombaton közölte, hogy március 28-ig leállítja az összes járatát Párizs és Tel-Aviv között. A Lufthansa, az Alitalia, az Ibera és a Wizz Air már csökkentette vagy leállította az Izraelbe induló járatait.

Izrael nem engedélyezi az Andorrából, Franciaországból, Németországból, Spanyolországból, Ausztriából, Svájcból, szárazföldi Kínából, Hongkongból, Thaiföldről, San Marinóból, Szingapúrból, Makaóból, Dél-Koreából, Japánból és Olaszországból érkező külföldiek belépését.

A fenti országokból hazatérő izraelieknek 14 napra házi karanténba kell vonulniuk.

Teljes cikk

támogatás
Pop up banner1

Címkék:Izrael, koronavírus

[popup][/popup]