Ima a Siratófalnál Trump felépüléséért

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Az országos koronazárlat miatt az előírásoknak megfelelően idén mindössze húsz meghívott jelenlétében hangzott el a Siratófalnál az ilyenkor szokásos Birkát Kohanim (a papi áldás) ünnepi istentisztelet.

A renszerint többezres zsidó imádkozó részvételével zajló papi áldás Jeruzsálem óvárosában kétszer hangzik el egy évben, pészach és szukot ünnepének harmadik napján.

Donald Trump amerikai elnök felépüléséért a papi áldás után imát mondott a két főrabbi, David Friedman amerikai nagykövet és Mose Leon Jeruzsálem polgármestere.

Az imát felvezető Smuel Rabinovitch (Siratófal főrabbi), hangsúlyozta, hogy a mi shebeirach – az isteni áldás – a múlt héten korona vírussal diagnosztizált Donald Trump, aki jelenleg kórházban van és a first lady Melania Trump felépülésére vonatkozik.

“Aki megáldotta őseinket, Ábrahámot, Izsákot és Jákobot, Mózest, Áront, Dávidot és Salamont, imádságaink révén gyógyítsa meg Donald Johnt, Fred fiát. “

“A Szent áldott legyen, akit irgalom önt el, hogy felépítse, meggyógyítsa, hogy megerősítse tökéletes egészségben és hogy megelevenítése és küldjön neki gyors felépülést, mind testben, mind lélekben”.

Teljes cikk

támogatás
Pop up banner1

Címkék:Donald Trump, Miseberach

[popup][/popup]