Esther Horgen gyilkosa bosszúból ölt

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A hírzárlat feloldását követően a Sabak (Sin Bét) biztonsági szolgálat hétfőn közzétette az adatait a palesztin férfinek, akit Eszter Horgen meggyilkolásával gyanúsítanak.

Esther Horgen

A hatgyermekes 52 éves Horgen holttestét – tudósít az ujkelet live – december 20-án találták meg a Reichan erdőben, Észak–Szamáriában. Horgen az erdő közelében fekvő Tel Menase közösség lakója volt. Holttestét, erőszakra utaló jelekkel, az út szélén találták.

A biztonsági szolgálat szerint a 40 éves Muhammad Mruh Kaba tura al-garbijai (Dzsenin-körzet, Palesztin Hatóság területe) lakos bosszúból hajtotta végre a gyilkosságot egy biztonsági rab, Kamel Abu Waer halála miatt, aki hat héttel korábban hunyt el rákban.

Abu Waer halálát követően Kaba eldöntötte, hogy terrortámadást hajt végre, és elkezdte mérlegelni a lehetséges módokat. Mivel a múltban cigarettát csempészett, tudta, hogy a Tal Menase közösségen kívüli Reichan erdőben van egy rés a biztonsági kerítésen, állította a biztonsági szolgálat.

„Miután látta, hogy nincs nagy forgalom, és hogy izraeli állampolgárok utaznak át a környéken, úgy döntött, hogy a helyszín megfelelő a terrortámadás végrehajtásához” – áll a Sabak közleményében.

Muhammad Mruh Kaba, akit Esther Horgen meggyilkolásával gyanúsítanak (Fotó: Sabak)

„A Sabak és az izraeli rendőrség kihallgatása során kiderült, hogy Eszter Horgen – emléke legyen áldott -, brutális meggyilkolását nacionalista indítékokból tette” – közölte a biztonsági szolgálat.

Horgen megölése után elmenekült a helyszínről, a Sabak szerint barátok és rokonok segítették a bujkálás során.

Kabát két hete tartóztatták le a biztonsági erők négy másik személlyel együtt, akik segítséget nyújtottak neki.

 

Teljes cikk

 

támogatás
Pop up banner1

Címkék:bosszú, Esther Horgen, gyilkosság

[popup][/popup]