Elfogták a 19 éves izraeli fiú palesztin gyilkosait

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Elfogták az izraeli biztonsági erők szombaton a Nyugati Parton / Ciszjordániában a csütörtökre virradóra megölt fiatal izraeli katona gyilkosait – közölte a Sin Bét izraeli belbiztonsági szolgálat.

Az egyik elfogott merénylő (Fotó: IDF)

A két palesztin férfi – az egyik 24, a másik 30 éves – a Hebron melletti Beit Kahilból származik, a fiatalabb a radikális iszlamista palesztin Hamász szervezet tagja.

A 19 éves izraeli Dvir Szorek, egy katonai jesiva – vallási iskola – diákjának holttestét csütörtök hajnalban találták meg a ciszjordániai Migdál Oz kibuc közelében, a Gus Ecion települési blokkban. Az áldozat polgári ruhában volt, testén számos késszúrás volt látható.

Az izraeli hadsereg közlése szerint a gyanúsítottak letartóztatásakor a katonák azt a gépkocsit is elkobozták, amelyet a merényletkor használtak. A Beit Kahilban tartott razzia során mintegy száz palesztin kövekkel dobálta a katonákat, akik feloszlatták a tüntetést.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök elismerését fejezte ki, hogy a tetteseket sikerült 48 órán belül elfogni. Mint mondta, az elmúlt években az izraeli biztonságiak “minden palesztin gyilkost elfogtak, és ez ma ismét sikerült nekik”. “Minden erővel és minden fronton küzdeni fogunk a terror ellen” – hangsúlyozta. (MTI)

támogatás
[popup][/popup]