A hadsereg razziát tartott a vasárnapi terrortámadás elkövetőjének otthonában

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli hadsereg vasárnap este nyilvánosságra hozta a terrorista nevét, aki vasárnap reggel Szamáriában, Ariel közelében megölt két izraeli civilt és megsebesített egy harmadikat. A terrorista, Ashraf Walid Suleiman Na’alowa még szökésben van.

Fotó: Izraeli Védelmi Erők

A biztonsági erők letartóztatták Na’alowa családtagjait, kihallgatásuk még folyik annak megállapítására, hogy segítették-e a terroristát a támadásban vagy a szökésben.

“A csapatok bevonultak a támadó lakóhelyére, a Tulkaremtől északra fekvő Shuweika faluba, és feltérképezték a házát [méréseket végeztek a lehetséges bontási műveletek előkészítéséhez]. Ezenkívül a csapatok letartóztatásokat és kihallgatásokat végeztek a terrorista lehetséges segítőit keresve. Ezzel egyidőben a biztonsági erők átfésülték a környéket,” közölte a hadsereg.

Na’alowa vasárnap reggel nem sokkal 8 óra előtt bement a Barkan Ipari Parkban lévő Alon Group irodáiba, ahol agyonlőtte Kim Levengrond Yehezkelt (29) és Ziv Hajbit (35), és megsebesített egy harmadik személyt.
a fegyveres terrortámadás áldozatai fotó: Facebook screenshot

Jonathan Conricus katonai szóvivő szerint a 23 éves terrorista az Alon Group gyár alkalmazottja volt, törvényes munkavállalói engedéllyel rendelkezett és ismerte az áldozatait. Korábban nem vett részt terrorista tevékenységekben és terrorista szervezetekkel sem állt kapcsolatban.

Na’alowa elmenekült a helyszínről, az izraeli csapatok nagy erőkkel keresik, lezárták az utakat és ellenörzőpontokat állítottak fel a környéken.

“Az izraeli hadsereg és a biztonsági erők fokozott hírszerzési és műveleti erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy elkapják Ashraf Waleed Suliman Na’alwát, és gondoskodjanak a régió lakosainak biztonságáról.”

צבא ההגנה לישראל on Twitter

כוחותינו ושב״כ ממשיכים במצוד אחר המחבל אשרף וליד סלימאן נעאלוה שרצח שני אזרחים ופצע אחת נוספת בפיגוע הירי שאירע הבוקר. הכוחות הגיעו לביתו של המחבל, מיפו את המבנה וביצעו תחקורים ומעצרים של חשודים בסיוע למחבל. במקביל ממשיכים מאמצי הסריקות במרחב https://t.co/WXI5tBzjJ4

támogatás
Pop up banner1
[popup][/popup]