A hadsereg bezárt két palesztin fegyverműhelyt

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Az Izraeli Védelmi Erők katonái csütörtök reggel razziát tartottak két ciszjordániai műhelyben, a hadsereg szerint a létesítményeket lőfegyverek gyártására használták.

 

 

Az Etzion és Yehuda brigádok csapatai a Sin Bét biztonsági szolgálattal együttműködve lezárta a műhelyeket Hebronban, és elkobzott öt esztergát, amik két palesztinhoz – apa és fia -, az egyik bolt tulajdonosaihoz tartoztak.

Az izraeli katonák rendszeresen hajtanak végre éjszakai razziákat Ciszjordánia szerte. Az akciók során terrortámadások tervezésével, illegális fegyverbirtoklásért és egyéb bűncselekményekkel gyanúsított személyeket tartóztatnak le.

Egy izraeli hírszerző tiszt nyilatkozata szerint a piacon már érezhetőek a razziák hatásai, a Carlo-típusú géppisztolyok ára a négyszeresére nőtt az elmúlt egy évben. 2016-ban a hadsereg 44 fegyverkészítő műhelyt zárt be, és több mint 450 fegyvert foglalt le Ciszjordániában. 2017-ben eddig 27 fegyverkészítő műhelyt zártak be. Ennek ellenére a harc vége még mindig nagyon messze van, a hadsereg becslése szerint “több százezer” illegális fegyver kering Ciszjordánia utcáin.

 

A teljes cikk itt olvasható.

támogatás
Pop up banner
[popup][/popup]