Elbeszélgettek Edelény polgármesterével – íme az

Írta: Népszava Online - Rovat: Hírek - lapszemle




A politikában tűrhetetlen az antiszemitizmus, a kirekesztés, az erőszak és a hazugság minden formája – értett egyet hétfői megbeszélésén a Fidesz frakcióvezetője és Edelény polgármestere az eszmecserén történtekről kiadott fideszes közlemény szerint.

Fidesz: a politikában tűrhetetlen a kirekesztés

 

Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője tájékoztatta az MTI-t arról, hogy Navracsics Tibor megbeszélést folytatott Molnár Oszkárral.

A Fidesz frakcióvezetője és Edelény polgármestere egyetértettek abban, hogy a politikában tűrhetetlen az antiszemitizmus, a kirekesztés, az erőszak és a hazugság minden formája – írja.

Hozzáteszi: Molnár Oszkár a találkozón leszögezte, hogy “mint ahogyan eddig is, a munkája és nem származása alapján ítél meg minden embert”.

Hétfőn az SZDSZ frakcióvezetője Navracsics Tiborhoz írt levelében szorgalmazta: tegyék világossá, hogy a Fidesz frakcióvezetője “kikényszeríti-e a cigányozásban, buzizásban, zsidózásban a Jobbikon is túltevő edelényi polgármester lemondását, illetve a frakcióból való kizárását!” Arra is választ vár, hogy a Fidesz kizárja-e tagjai sorából Molnár Oszkárt.

Az MSZP részéről múlt pénteken Nyakó István szóvivő azt nyilatkozta: azt kérik a parlament mentelmi bizottságától, hogy minél előbb foglaljon állást az edelényi polgármester mentelmi ügyében.

Molnár Oszkár edelényi polgármester múlt héten, a helyi tévének adott interjújában többek között azt mondta: “szeretem Magyarországot, szeretem a magyar embereket, és én előtérbe helyezem a magyar érdekeket a globális pénztőke, ha úgy tetszik a zsidó nagytőkével szemben, ami be akarja kebelezni az egész világot és főleg Magyarországot”.

Korábban Molnár Oszkár egy képviselő-testületi ülésen úgy fogalmazott: a cigány többségű településeken a terhes nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek.

Molnár Oszkár a melegekről is kifejtette véleményét. Majd a börtönben megtudja Szetey Gábor, hogy milyen az, amikor a melegek házasságot kötnek – utalt a polgármester a Gyurcsány-kormány egykori államtitkárára, aki nyíltan felvállalta másságát.

[popup][/popup]