Beigazolódni látszanak a Lieberman elleni korrupciós vádak

Írta: Globusz.net - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli rendőrség közlése szerint valóban komoly bizonyítékokat találtak arra vonatkozóan, hogy a kijelölt külügyminiszter, Avigdor Lieberman neve több súlyos bűncselekménnyel hozható összefüggésbe.
 

Forrás: Globusz.net / Ha’aretz

 

 

Ezek között szerepel a pénzmosás, csalás és vesztegetés. A hatóságok által említett vádakat támasztotta alá Lieberman első meghallgatása is, melyre a hét végén került sor.

Jelenleg a tanúvallomások begyűjtése folyik, melyek lezárásakor minden bizonnyal az ügy vádemeléssel fog végződni – írja a tel aviv-i liberális napilap. Ezt meg kell azonban előzze egy mindenre kiterjedő kihallgatás, illetve Liebermann hivatalos tanúvallomásának rögzítése. Ezt követően már nem a rendőrség, hanem az ügyészség veszi át a bizonyítási eljárást.

A Nemzeti Nyomozóiroda négy tisztje előtt kezdődött meg a politikus meghallgatása pénteken; ezen több olyan elektronikus tranzakciót mutattak meg a gyanúsítottnak, amelyek komoly gyanúra adnak okot – írja a lap.

A Ha’aretz-nek nyilatkozott Lieberman pártja, a Yisrael Beiteinu (Hazánk, Izrael) vezetéséből néhány meghatározó figura elmondta: ha a politikust eltávolítják a kabinetből, a párt nem fogja automatikusan elhagyni a koalíciót. Az újság is úgy ítéli meg, a Yisrael Beiteinut nagyon sok érdek köti a kormányhoz, melyeket még Lieberman kedvéért sem fogják feláldozni. Előfordulhat ugyanakkor, hogy belemennek majd egy tárcacserébe. Presztízsszempontok is azt indokolják, hogy a párt beérje egy kevésbé fontos, azaz kevésbé szem előtt lévő minisztériummal.

 

[popup][/popup]