Öt éves a Lauder-Joint Nemzetközi Zsidó Ifjúsági Tábor

Írta: Archívum - Rovat: Archívum, Hazai dolgaink

Ötödik alkalommal nyitja meg kapuit az idén Szarvason a Nemzetközi Zsidó Ifjúsági Tábor. A tábor célja, hogy megis­mertesse a táborozókkal a zsidó élet szokásait és hagyományait, lehetőséget teremtsen baráti kapcsolatok kialakítására és a kikapcsolódásra.

1994 nyarán a tábor programja a Biblia mesés világába kalauzolja el a táborozókat. Ez az időutazás lehetőséget nyújt kicsiknek és nagyoknak, hogy szórakozva betekin­tést nyerjenek Ősapáink életébe, s ki­használják fantáziájukat, s kreativitásuk nyújtotta lehetőségeket. A programokat az életkori sajátosságoknak megfelelően hazai és külföldi szakemberek, valamint ifjúsági vezetők tartják játékosan, szóra­koztatóan, a gyerekek igényeit figyelembe véve. A változatos foglalkozások mellett- daltanulás, tánc, héber nyelv, kézimunka, sport, lovaglás, stb. – ettől az évtől kezdődően újdonságként előzetesen választható szakkörök is szerepelnek a tábor programjában. Ezek közül néhány ízelítő: zsidó konyha, színház, kiállítás­látogatás, újságírás, stb….

Programjainkkal szeretnénk elérni, hogy a táborban minden táborozó jól érezze magát, megismerje zsidó életünk sokszínűségét, s mindazt, ami egymáshoz s a zsidósághoz való kötődésünket erősítheti.

Kol Iszráel Ár évim Ze Lá Ze.”

(„Minden zsidó felelős a másikért.”)

5 nyár 20 turnus. 3000 táborozó. Élvezetes nyarak, szép emlékek. Elkezdtük, döcögött, de jó volt. Voltak újdonságok, s volt, ami maradt ugyanaz. Együtt nőttünk a táborozókkal. Sokat tanultunk, vezetők, madrichok, táborozok, szülők, s mindenki, aki velünk együtt szurkol évről évre a tábor sikeréért.

De egy biztos. Panaszkodóknak, lelkesedőknek, szkeptikusoknak egyaránt valamiért fontos. Nagyon fontos. S a többi már csak részletkérdés.

Tanultunk hát, s most megújulunk, vál­toztatunk, bővítünk, mások leszünk, de a lényeg marad.

A lényeg, hogy jól érezzétek magatokat, hogy még jobban érezzétek magatokat.

Egészséges, sokszínű tábort szeretnénk, ahol mindenki megtalálja a számára érdekeset, vonzót, ahol a táborozó szellemileg és fizikailag is fejlődik, ahova évről évre van miért eljönni. Reméljük, a változások mindenkinek tetszenek majd, s az immár óvodáskorú tábor nem más lesz, csak sokkal jobb.

A Szarvasi Tábor Szervezői

támogatás
Pop up banner1

Címkék:1994-03

[popup][/popup]