Baseball ütővel támadtak a grazi zsidó közösség vezetőjére – elfogták a gyanúsítottat

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus

Elie Rosen egy ismerősével ment a zsinagógához szombat este, hogy az irodájából elhozzon valamit.

Elie Rosen (Fotó: Wikipedia)

Ekkor tűnt fel nekik egy férfi, akinek kő volt a kezében. Rosen megkérdezte az illetőt, hogy mit akar a kővel, aki ekkor egy baseball ütőt kapott elő, és azzal indult meg feléjük.

Rosennek és kísérőjének sikerült a kocsijukba visszamenekülniük, de az elkövető ekkor elkezdte ütni az autó szélvédőjét, ami szerencsére nem tört be, csak több helyen megrepedt. A támadó akkor menekült el, amikor több járókelő is feltűnt a közelben.

Mint arról korábban beszámoltunk az elmúlt héten több inzultus is érte a zsinagógát: először a  “Free Palestine” feliratot firkálták az épületre, aztán egy másik felirat is feltűnt: „Országunk és nyelvünk érinthetetlen”.

Valamivel korábban beton darabokkal dobták be a zsinagóga ablakait.

Az egyik térfigyelő kamera azt is felvette, hogy egy ismeretlen az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelét mutatta a kamera felé.

Virrasztás a grazi zsinagóga előtt

Augusztus 22-én este szimpatizánsok virrasztásra gyűltek össze a zsinagóga előtt.

Az osztrák kormány külön intézkedéssel gondoskodott Rosen személyi biztonságáról.

A grazi zsidó közösségnek mintegy 150 tagja van.

Vasárnap este a grazi rendőrség őrizetbe vett egy gyanúsítottat, akit több, a zsinagóga ellen elkövetett bűncselekménnyel is vádolnak. A Kronen Zeitung információi szerint egy hat éve Ausztriában élő szíriai állampolgárról van szó.

támogatás
Pop up banner1

Címkék:Graz, támadás, zsinagóga

[popup][/popup]